torsdag 14 april 2011

Nu grönskar glaset!

Under våren har jag upptäckt att om man bara har blicken med sig så står
det mycket fint glas att fynda på loppisarna runt om i landet.


Detta har inneburit att både min Reffla och Isi-samling har växt till sig ordentligt.


Senaste tillskottet är den ljusare gröna Refflavasen och en liten vit Isi-Kub.


Framför allt Isi går utmärkt att fynda fortfarande, den lilla kuben kostade ynka åtta kronor medans min dyraste del i samlingen, den koboltblå Isi-vasen gick lös på en hundring. Absolut överkomligt.

Refflavaserna har jag som mest betalt hundra kronor för, den röda som jag fick i julklapp var lite dyrare, men på loppisar brukar de gå att hitta för dryga femtiolappen.

Så nu är jag taggad inför den stundande sommarsäsongen. Målen är en större Refflaskål i någon trevlig färg och en ljusblå Isi-kub.

5 kommentarer:

trillivippa sa...

Det är något särskilt med Reffla tycker jag. Har en skål och ett gäng assietter i den sköna gröna färgen + lite fler mindre delar i andra färger...

Isi har jag bestämt mig för att inte samla på! (Man har ju inte plats för allt tyvärr.) Me jag blir ändå lite sugen när jag ser din samling, de är så snygga i grupp.

form55 sa...

Håller med trillivippa om att ISI är snygga i grupp, och även att man inte har plats för allt snyggt. Man får sålla och bara ha det allra snyggaste framme, men i skåp och lådor finns det mer.

sandra sa...

Så snygga isivaserna var när de stod där tillsammans!

Eli sa...

Vilker busvasst bord! Vad är det för något?

Erik sa...

Visst är det läckert! Ja vet faktiskt inte utsprunget men misstänker Ikea. det är ett svart bord med guldfötter och perstorpsplatta i mosaikimitation. Det kommer från min sambos mormors hem och har till och med små bitmärken i hörnen efter när min svärmor lärde sig att gå någon gång 1956!