måndag 15 juli 2013

Första semesterveckan.

Nu är den första semesterveckan avklarad. I måndagskväll klev vi av tåget i Sundsvall och på tisdag morgon gjorde vi vår första loppisrunda.

Vi började med att loppisen i Hällsjö. En stor och bra loppis med flera olika bodar och två hela hus fyllda med loppisprylar, oftast med riktigt bra priser också.
Och vi blev inte besvikna. Fynden bestod bland annat av en stringhylla med glashylla, en Uppsala Ekeby-kruka och en reservkanna till min Melitta Aroma Art-bryggare.

Samma dag betade vi av loppisarna i och runt Sundsvall, men där var det inte riktigt samma jaktlycka även om det blev några småfynd.

Vi har även hunnit med Galtströmsdagarna där vi fyndade lite av knallarna, bland annat en italiensk porslinskatt och några randiga krukor. Under en tur till Norrhassel hittade vi en riktigt fin loppis och hittade tre fina dessertskålar från Gullaskruf och tre snygga tyska tallrikar.

Men den bästa loppisrundan gjorde vi igår. Det började med att vi for på auktion i Kolsta, men det var glest med fina saker och otroligt mycket folk så vi insåg snart att det inte var mödan värt så vi hoppade in i bilen och for ut mot kusten och Söråker. Där haglade fynden. Vi hittade bland annat en fantastik taklampa för trettio kronor, en Redahylla för femtio kronor och tre Blå Eld-tallrikar för en femma styck (!).

Dessutom har jag under veckan lyckats komplettera min Isi-samling. Jag hittade de två minikuberna för en tjuga styck så nu har jag alla Isi-vaser, kuber och minikuber i klarglas. Finns det någon bättre känsla än att att komplettera en samling?

Inga kommentarer: