torsdag 6 januari 2011

Ensamma koppar söker fat.

Fem ensamma koppar står i ett fönster och längtar efter att få känna sig kompletta.


Gänget i främre raden kommer från Rörstrand och heter "Amanda", "King" och "Johanna".
I den bakre raden står två mer anonyma koppar som jag tyvärr inte hittar namnen på men något säger mig att någon av er kanske har svaret.

10 kommentarer:

trillivippa sa...

King-koppen var ju jättecharmig! (Säger fågelsamlaren, såklart!) Känner inte igen kopparna på bakre raden men den till höger ger mig i alla fall lite Gefle-vibbar.

Erik sa...

Ja, eller hur, Känner igen den väldigt mycket men lyckas inte snoka rätt på vad den heter!
Hela King servisen är jättefin, min sambo samlar på den och har både assietter, smörask och uppläggningsfat. Dessutom har hon en otroligt snygg tatuering med de två fåglarna!

Anna sa...

Den till vänster i bakre raden tror jag är Lancett från Gustavsberg. Den andra där bak är ju ganska snarlik Furuvik. Samma formgivare kanske?

Herr Movarp sa...

Ja, den till vänster bak är Lancett från Gustavsberg, den till högar bak är en Gefle-kopp, modell E med dekoren "Standard" av Eugen Trost.

Jag gillar King, har tyvärr ingen sån i samlingen. Den är av modellen DM. Fat till dem dyker upp ibland så det hittar du nog!

Eli sa...

Standard är ruggigt snygg.

Agnieszka sa...

ska hålla utkik efter fat till någon av dina koppar, tycker att jag ofta springer på fat som söker koppar...med det gäller ju att ha tur.

Tack för din nya fina blogg.

Trevlig kväll

Erik sa...

Stort tack för all hjälp! King koppen vet jag skall ha ett gult DM-fat så ett sådant spanar jag efter på varje loppisrunda!
Man brukar springa på lösa fat väldigt ofta och även väldigt billigt så jag brukar samla på mig en massa udda fat. Ofta använder jag dem att ställa
blomkrukor på om jag inte får tag på tillhörande kopp.

Jättekul att så många har börjat läsa bloggen.
Nu har det varit tyst från min sida i helgen men nu i veckan är jag helt ledig och det tänkte jag bland annat fira med en loppisrunda i morgon (tisdag). Då ska det nog dyka upp ett nytt inlägg!

Varma hälsningar till er alla!
/Erik

Herr Movarp sa...

Kolla gärna igenom och fota fat som du har, jag kan tänka mig byta till mig en del om du har de rätta, jag saknar ganska många fat som det är nu. Du kan väl mejla mig på porslinsbloggen @ gmail.com

Erik sa...

Ja, jag ska ta och göra det vid tillfälle! Man samlar ju på sig en hel del på alla loppisrundor som man hoppas att man ska hitta koppar till så småningom!

ordningsfrun sa...

Jag har en fundering om King-muggen. Har den någon siffra på undersidan? Min senaste upptäckt om King är att två av mina delar har samma nummer, men är långt ifrån lika...